Ryfylke

13/11/2021

19:30

Om arrangementet

Ryfylke, eller Ryfylke visegruppe, var nasjonalt kjent på 80-tallet og har vært aktive mer eller mindre siden oppstart. De er muligens den siste gruppa som er igjen etter «visebølgen» fra 70-80-tallet.

Gruppa har et repertoar som spenner fra gamle stev, vise og bånsuller fra Ryfylke til nyere viser som gruppa har gitt ut på sine i alt syv produksjoner. Viser som «Dine auer», «Kjerestepar» og «Vie dagen te Solå» er kjent for mange. Tekster og melodier er skrevet av gruppa eller lokale forfattere, og produsert av gruppa selv.

Gruppa fremstår i dag med et akustisk uttrykk med en vokalist og fire instrumentalister.

Rolf Kloster og Eivind Hodne er det to nyeste medlemmene i gruppa, og de har begge lang erfaring i Stavangers musikkmiljø. Gruppa består i dag av:

Anita Nymann Tønnessen (vokal), Stein Endresen (gitar), Rolf Kloster (gitar og vokal) Tommi Haukland (perkusjon) og Eivind Hodne (bass).

Ellers kan det opplyses at gruppa i sin lange karriere har fått « Prøysenprisen», og har vært nominert til «Spellemannsprisen» to ganger. I 2015 fikk deres reutgivelse av Trekkfugler fra 1985 terningkast 6 i Stavanger Aftenblad. Gruppa ga sist ut CDen «Notisbok» i 2018